Xara WebStyle v4.0


Webstyle, web sayfası tasarımı ile uğraşıyorsanız, yüksek nitelikli çizimler ya da resimler eklemekte kullanabileceğiniz ödül almış bir yazılımdır. Bu yazılımı kullanarak sayfalarınızda kullanabileceğiniz, reklam manşetleri, menüler, menü çubukları, düğmeler, 3 boyutlu başlıklar ve bunun gibi birçok şeyi oluşturabilirsiniz.

Deneyimli bir tasarımcı ya da bu işe yeni başlayan biri olup olmadığınız fark etmeden, tek bir butonla, web için profesyonel kalitede grafikler ve fotoğraflar yaratabilirsiniz.

Webstyle'in özelleştirilebilen profesyonelce tasarlanmış şablonları size sınırsız imkanlar sunar; değişik özeliklerde buton çubukları, reklam başlıkları, fotoğraf albümleri oluşturabilirsiniz.

Galeri şeklindeki arayüzü ile kolay kullanım sunan WebStyle'i kullanarak siteniz için üzerinde istediğiniz metinleri bulunduğunu düğmeler, reklam banner'ları hazırlayabilirsiniz. Webstyle'in sahip olduğu hazır butonları, çizgileri ve şablonları özelleştirerek web sitenize yerleştirebilirsiniz. Uygulama grafiklerle zenginleştirilmiş DHTML biçiminde menüler de oluşturabiliyor.

Web Sayfaları:
Webstyle, web yönetim programı değildir. Web yönetim programınızla bağlantılı kullanılan bir grafik dizayn programıdır. Webstyle, web yönetim programınıza yükleyebileceğiniz tüm grafikleri, butonları, menüleri ve HTML yapısını yaratmanızı sağlar.

Herhangi biri, özelleştirilmiş, profesyonelce tasarlanmış bir web sitesi oluşturabilir.Webstyle, farklı tema dizaynları sunar. Her tema, bir dizi alternatif sayfa düzenine sahiptir, böylece birbiriyle uyumlu, çok şık görünen bir web sitesi oluşturabilirsiniz.Bir tema rengini değiştirdiğinizde, Webstyle web sayfası için gerekli tüm grafikleri otomatik olarak oluşturur.Tema rengini düzelttiğinizde, Webstyle, bu rengin en uygun tonlarını yaratır. Böylece profesyonel bir sonuç elde edilir.Kademeli menü ve alt menülerden oluşan Yön Çubuğu -NavBar- (buton çubukları) oluşturabilirsiniz. Webstyle gerekli tüm DHTML ve Javascriptleri meydana getirecektir.

Yön Çubukları ve Menüler:

Webstyle ile kademeli DHTML menülü buton çubukları oluşturmak çok kolaydır.

Renklerini, yazı tiplerini ve boyutunu isteğinize göre değiştirebileceğiniz grafikler, fare ile üzerine gelindiğinde ışıklanan buton çubukları oluşturabilirsiniz. Grafik butonları oluşturabileceğiniz diğer metodların aksine, Webstyle, buton ve yön çubuklarının büyüklüğünü herhangi bir uzunluktaki yazıyı sığdıracak şekilde hassas bir şekilde ayarlar.Hızlı bir şekilde indirilmesi için oldukça küçük grafik dosyaları üretir.Yön çubukları, kademeli, hiyerarşik menüleri içerebilir. Webstyle, bunu desteklemek için, piyasadaki IE5+, Netscape 6+, Mozilla, Opera 7 ve Safari (Apple Mac) gibi tarayıcılarla (browser) uyumlu, sıkıştırılmış Javascript kodları oluşturur.Özelleştirilebilen, yatay ve dikey yönlerde, 100 den fazla tasarım imkanı sunar.

Logolar:

Kendi şirketinizin logosunu seçebileceğiniz gibi, Webstyle'in kütüphanesindeki çok sayıda basit logo tasarımlarından da faydalanabilir, üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Her logo üzerinde şirket ya da ürün adı için ayrılmış boş bir alan yer alır.

Birçok logo tasarımı, Webstyle'in özel sembol paketlerindeki sembol veya şekilleri kullanır, böylece çok çeşitli şekillere hızlı bir şekilde ulaşma imkanı sunar.

Bannerlar (Manşet/Bant Reklam):

Animasyonlu bir reklam çubuğu oluşturmak için, profesyonel bir grafik tasarımcısına belli bir miktarda ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Webstyle ile, hızlı ve kolay bir şekilde, çok yüksek kalitede kendi tasarımlarınızı yaratabilirsiniz. Genelde 12 KB dan daha büyük 'banner ad' yaratılması kabul görmez. Webstyle ile mümkün olduğu kadar küçük boyutta yaratmak mümkündür.

Temalar:

İyi bir web tasarımı için önemli olan, sayfa üzerindeki veya web sitesindeki elemanların birbiriyle uyumlu bir görünümde olmalarıdır. Webstyle'in sağladığı birçok grafik tasarımı, belli bir temanın parçalarıdır. Böylece, sayfanızın her bir elemanı için, birbiriyle uyumlu grafikleri seçebilirsiniz.

Fotoğraf Albümleri:

Fotoğraf albüm aracı, web sayfası albümüyle kullanmak için fotoğraflarınızı gruplar halinde organize edip, bir araya getirmenize imkan tanır.

Fotoğraflarınızı tek tek ya da gruplar halinde, sürükle bırak özelliğiyle herhangi bir albüme ekleyebilirsiniz.Herhangi bir sayıdaki albüm parçalarını destekler.Küçük resimler oluşturmak ve boyutlarını istendiği gibi otomatik olarak ayarlanabilir.Her bir fotoğrafa başlık ya da tanım kolayca eklenebilir.Albümdeki fotoğrafları, sürükle bırak özelliği ile sıralama ve organize etme imkanı sağlar.Webstyle fotoğraf düzenleyicisini başlatmak için herhangi bir fotoğraf üzerine çift tıklamak yeterli olur."Master dosya"sı sayesinde tahrip edilemeyen fotoğraf teknolojisi.

Fotoğraflar:

Webstyle, kullanımı çok kolay ve hızlı fotoğraf düzenleme aracına sahiptir.

Fotoğrafı düzenlemek için sürükle bırak özelliği.Parlaklık, kontrast, keskinlik, renk doygunluğu, şeffaflık ve renk tonlarını interaktif olarak kontrol edilebilir.Tek bir tıklamayla otomatik olarak fotoğraflarınız ayarlanabilir.Fotoğraflarınızı istediğiniz açıya göre çok hızlı, eş zamanlı ve interaktif bir biçimde döndürebilirsiniz- Webstyle, diğer resim düzenleme araçlarından çok daha hızlıdır.Hızlı ve interaktif bir biçimde resmi kesme ve boyutunu değiştirme imkanı sağlar.'Master dosya' sayesinde resimleri tahrip etmeden düzenleyebilir.

Diğer fotoğraf yazılımlarıyla, fotoğrafı her yükleyip kaydettiğinizde, daha da eğrilip bükülür ve derece derece bozulur. Webstyle, orjinal 'master dosya' için bir hafıza alanı ayırır ve resmi her değiştirdiğinizde, hatta daha önce değiştirilmiş bir resim yüklendiğinde bile, orjinal 'master dosya'yı kullanarak istenen işlemleri yerine getirir.

Kesilmiş bir JPEG fotoğrafı, ne kadar önce üretilmiş olursa olsun yüklediğinizde, resminizin kesilmiş parçalarını tekrar yerine getirebilirsiniz (Tabii orjinal 'master resim', dosya sisteminiz üzerinde bir yerlerde hala duruyorsa). Bu ayrıca, resimlerinizi ne kadar çok yükleyip üzerinde değişiklik yaparsanız yapın, toplamda eğrilme, bozulma olmadığını anlatır. Hatta eski bir JPEG fotoğrafını yükleyip, önceden yapılmış değişiklikleri geri alabilirsiniz. Bunu, bir başka yazılımla yapmak mümkün değildir!

3D (Boyutlu) Başlıklar:

Bazen, web sayfanız için çok sıradışı, çarpıcı bir başlık gerekebilir.

Webstyle, Xara3D ürününde kullanılan 3D grafik motorunu dahil etmiştir. Xara3D kadar esnek olmasa da, yine de çok etkileyici 3 boyutlu başlıkları hızlı ve kolayca oluşturabilirsiniz.

50'den fazla farklı şablon tasarımı mevcuttur, böylece çok çeşitli, şık 3D başlıklar yaratabilirsiniz.
Yazı boyutunu, renkleri ( 3D dizaynlarda yer alan ışıklandırma renkleri de dahil), eğimi, kalınlığı, gölgeyi değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Web Tasarım    Logo    Kartvizit    E-Dergi