Xara 3D v6.0


Xara 3D ile birkaç dakika içinde yüksek kalitede 3D (Boyutlu) grafikler oluşturabilirsiniz.
Hem profesyonel web grafik tasarımcıları, hem de diğer kullanıcılar, Xara 3D ile web sayfaları ve sunumlar için butonlar, animasyonlu GIF, çubuk grafikler, başlıklar yapabilirler.

Geleneksel 3D programlarını anlamak ve kullanmak oldukça zordur. Xara 3D, Web sayfalarında kullanmak üzere, sadece çok kaliteli 3D başlıklar ve logolar oluşturmak için dizayn edilmiştir. Tüm imajlar (resimler), anti-alias özelliği (çizgilerin yumuşatılarak pürüzsüz görünmesi) ile yumuşatılarak, kaliteli görünüm sağlanır. Xara 3D ile basit, kaliteli animasyonlu GIF, AVI ve Flash film dosyaları oluşturulabilir.

Flash biçiminde kaydetme uzun zamandır istenen bir Xara3D özelliği idi ve şimdi .SWF vektör veya bitmap biçiminde kaydetme opsiyonu bulunmaktadır. Böylece, çok gösterişli animasyonlu veya statik 3D grafikler oluşturup, Flash filmleri içerisinde kullanabilirsiniz ya da olduğu gibi web sitesine koyabilirsiniz.

Flash'taki kısıtlamalardan dolayı, gölge ve desen gibi bazı özellikler vektör biçiminde desteklenmez. İşinizi kolaylaştırmak için, Xara 3D 6 potansiyel hatalardan dolayı sizi uyarır ve bunları kaydederken ortadan kaldırır.

Xara 3D 6'da ki gerçekten çok kullanışlı bir diğer özellik de, animasyonlarınızı tam ekran ekran koruyuculara (screen saver) dönüştürmektir. Export as screen saver (ekran koruyucu olarak kaydet) opsiyonu ile ekran koruyucunuzun boyutunu ayarlayabilir ve kurabilirsiniz - yani bilgisayar ayarlarınızı değiştirmenize gerek yoktur-.

Oluşturmak ve eklemek:TrueType fontlarından birini kullanır. İndirilen üründe 6 tane, CD'de 50'den fazla font bulunur. Menüden bir font seçin ve metni yazın.Yazı tamamen kontrol edilebilir; karakterlerin tek tek ya da seçili bölümün tamamının, hizalama, üst-alt simge, satır boşluğu özellikleri değiştirilebilir. Diyalog kutularından imajları ön izleme imkanı. Yazı diyalog kutusu içerisinden, tüm karakter setine anında ulaşma imkanı - ekran görüntüleri Windows çoklu ortam dosyası (WMF ve EMF) ve CorelXARA/Webster dosyaları (XAR ve WEB) gibi 2 boyutlu grafik şekilleri açabilirsiniz. örnekler Web sayfası arkaplanına uydurmak için, imajınızın arkaplan rengi ve dokusunu ayarlayabilirsiniz. İyi bir ekran görüntüsü elde edebilmek için anti-alias (çizgilerin yumuşatılarak pürüzsüz görünmesi) özelliği.Özel Etkiler oluşturmak ve uygulamak3D derinlik üzerinde interaktif kontrol. Limitsiz geri alma imkanı. Herhangi bir başlığı butona çevirebilen otomatik buton oluşturma aracı. Basit bir şekilde imajı ekranda sürükleyerek üç eksen etrafında, anında 3 boyutlu konumlandırma imkanı. Gölge özellikleri. Yazı bölümleri seçilebilir. Renk, desen, font, animasyon ve yazı özellikleri değiştirilebilir. Style Picker (biçim örnekleyici) ile bir dosyadaki tüm ayarlamaları veya istediğiniz herhangi birini alıp başka bir dosyaya uygulayabilirsiniz. 25 farklı 'bevel' tipi-'bevel' boyutu ayarlanabilir.Işıklandırma özelliğini kullanmak çok kolaydır. (Rengi ve yönünü interaktif biçimde ayarlamak için üç tane ayarlanabilir ışık okları). İmaj ve arkaplan renkleri ve dokusu üzerinde esnek interaktif kontrol imkanı. İmajlar ön ve arka yüzleri ile görüntülenebilir, içi boş hale getirilebilir. İmajlara bitmap dokular uygulanabilir. CD-ROM satın aldığınızda içerisinde 800'den fazla desen bulabilirsiniz. Ayrıca kendi GIF ve PNG dosyalarınızı açabilirsiniz. Dokular (texture) ölçeklendirilebilir, döndürülebilir ve renklendirilebilir. İmajlar mat ya da parlak olabilir. İmajlar yumuşak-köşeli gölgelere sahip olabilir ve kullanıcı dostu arayüzü ile kolayca saydamlığı, rengi, netliği ayarlayabilirsiniz. Animasyonİmaj animasyonu farklı yollarla sağlanabilir. Kolay bir arayüzle Döndürme (Rotate), Sallandırma (Swing), Titretme (Pulsate), Gözden kaybetme (Fade) gibi. Yeni Animasyon Toplayıcı (Animation Picker) ile bir dosyadaki animasyon ayarlarını alıp bir başkasına uygulayabilirsiniz.Farklı animasyonları karakterlere tek tek ya da yazının bir bölümüne uygulayabilirsiniz. Farklı imajların çok sayfalı animasyonları arasında gezinme. Bir seri içerisindeki çerçeve sayıları, dönüş yönü, hız, durma ve döngü sayısı basit kontrollerle seçilebilir. Yeni animasyon zaman çizgisi her çerçeve, durak arasında gezinme ve tek bir çerçeveye kaydetme imkanı verir. Işıklar ve yazılar ayrı ayrı döndürülebilir. Animasyonlu butonlar oluşturmada eşsizdir.

Sonuçlarınızı kaydetme:JPEG, Progressive JPEG, GIF, BMP, PNG (ful PNG alfa kanal dahil), ICO (icon), CUR (cursor), animasyonlu GIF, AVI ve SWF (vektör ve bitmap) olarak elde edebilirsiniz. Seçenekli arkaplan geçirgenlik özelliği. Renk ayarı ve palet optimizasyonu ile maksimum kalitede ve minimum dosya büyüklüğü. İmaj büyüklüğü üzerinde tamamen kontrol özelliği. Küçük resimler (Thumbnail) şeklinde görünüm.Dosya önizleme penceresinden Xara3D dosyalarını küçük resimler olarak görebilme imkanı.Statik bitmap olarak kaydederken resim önizleme ve dosya boyutu bilgisi.Çerçeve görünüm resimleri belli bir boyutta kaydetme ve tekrar yükleme için çerçeve modunda çalışma. Dosya yorumları ekleme. Dosya önizleme penceresinde gösteren yorumları eklemek veya değiştirmek. Metin konumlandırma. Pencere çerçevesinde yazınızı herhangi bir pozisyona taşıyabilirsiniz. Metin zumlama. Yazınızı yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Web Tasarım    Logo    Kartvizit    E-Dergi